Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állati suli

2010.04.24

Állati suli

Az erdőben néhány állat elhatározta, hogy iskolát alapít. Elsőként a nyúlnak jutott eszébe, de egyedül nem mert az ügyben lépni, ezért összefogott a farkassal. Mások is jó ötletnek tartották, így még csatlakozott hozzájuk a bagoly, a hegyi kecske és a fóka.

Létrehoztak egy oktatási bizottságot, és elkezdték összeállítani a tanmenetet. Sokat vitatkoztak, hogy milyen tantárgyak legyenek, végül arra jutottak, hogy mindenki taníthatja azt, amit akar, és a kisdiákoknak mindegyik órán kötelező részt venniük.

A diákoknak minden hétköznapra 5 órát terveztek: ásás (tanár: a nyúl), futás (tanár: a farkas), repülés (tanár: a bagoly), sziklamászás (tanár: a hegyi kecske) és az elmaradhatatlan úszás (tanár: a fóka). Ahogy az erdőben meghirdették az iskolát, mindenfelől özönlöttek az állatok csemetéi, hogy beiratkozzanak. Olyan sokan jöttek, hogy nem is tudtak mindenkit felvenni.

Végül elkezdődött az első tanítási nap. Mindenki nagyon lelkesen részt vett az órákon, de egy idő után jöttek a gondok. A kis nyúldiák folyamatosan ötöst kapott, de a vízbe nem mert belemenni, így abból bukásra állt. A sziklamászásnál a kis fókadiák pedig mindig megsérült. A gondot csak tetézte, hogy a repülés egyedül csak a kis bagolydiáknak ment. A sok sérülés miatt már az a tantárgy se ment a kisdiákoknak, amiből eddig mindig ötösöket kaptak.

A történet tanulsága, hogy nem érthetünk mindenhez! Ha pedig mégis megpróbáljuk, belebukunk, és már azt sem fogjuk tudni jól csinálni, ami eddig jól ment.

Isten népén belül mindenkinek meg van a maga feladata. Ne erőltessünk olyan dolgokat az Úr szolgálatában, amire nem kaptunk ajándékot. Sokszor alkalmatlanságunk tesz alkalmassá, de ez az Úrtól van. Viszont Jézus nem szuperkeresztényeket nevel belőlünk, hogy a neki való szolgálatban mindenhez értsünk. Mindenkinek meg van a maga feladata.

Természetesen van, aki több ajándékot kap, amivel bölcsen kell sáfárkodnia, van aki kevesebbet, de a lényeg, hogy emberileg ne vegyünk olyan terhet a hátunkra, amit nem az Úr helyezett ránk, különben össze fogunk roskadni.

Fedezzük fel egyedi tehetségünket, és aztán használjuk úgy az Istentől kapott ajándékainkat és képességeinket, hogy azzal dicsőséget és tisztességet adjunk Jézusnak.

B.R.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.